Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Mobiele telefoon abonnementen vergelijkenIn 2014 worden mobiele telefoon abonnementen duurder volgens geruchten. Dit zouden providers doen om zo de kosten te dekken voor onder andere het nieuwe 4G netwerk. Als je binnenkort moet gaan overstappen naar een andere provider dan is het misschien slim om niet te lang te wachten. Je kan beter nu al mobiele telefoon abonnementen vergelijken zodat je straks niet voor te hoge kosten komt te staan.

4G netwerk schuldige voor dure mobiele telefoon abonnementen?

4G is zeker schuldig aan het duurder worden van de abonnementen. Er zijn afgelopen jaar miljarden in het netwerk gestoken. Om nog maar te zweien over frequentie veiling waar alle providers een hoop geld moesten neer leggen om een goede frequentie te krijgen. Al deze kosten zorgen er voor dat de prijzen van de mobiele telefoon abonnementen steeds hoger komen te liggen.

Andere oorzaken dure telefoon abonnementen

Er zijn ook nog vele andere oorzaken voor het duurder worden van de mobiele telefoon abonnementen. Zo is de verschuiving van het gebruik van de belminuten en internet een grote oorzaak. Er zijn nog maar weinig mensen die veel bellen. De meeste mensen gebruiken vooral veel internet en bellen of sms'en eigenlijk nooit meer. Dit betekend dat het internet duurder moet worden om de extra belasting van het netwerk op te kunnen vangen en de ruimte op het netwerk voor bellen en smsen om te zetten naar ruimte voor internet. Daarbij zijn er ook nog eens geruchten over prijsafspraken die de providers onderling hebben gemaakt. Hier is echter geen sterk bewijs voor gevonden maar blijven er nog steeds sterke vermoedens.

mobiele telefoon abonnementen vergelijken 2014

Hoe nu verder in 2014? Dit blijft lastig maar er is misschien een klein beetje ligt aan het einde van de donkere tunnel. Tele2 is van plan een eigen netwerk in Nederland op te zetten en zo de concurrentie aan te gaan met de drie grote providers die nu hun eigen netwerk hebben. Daarbij neemt de concurrentie van kleinere providers toe. Onder Andere door sites zoals deze kunnen mensen mobiele telefoon abonnementen vergelijken en voor hun de goedkoopste provider kiezen. Dit allemaal zou kunnen betekenen dat de prijzen in 2014 eerst stijgen maar daarna sterk gaan dalen. Het verstandigste is om nu een nieuw abonnement af te sluiten zodat je niet te veel gaat betalen.