Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Mobiele telefoon abonnementen met 4gInternet is niet meer weg te denken op de mobiele telefoon, alles op de telefoon maakt er gebruik van. De ontwikkelingen op het gebied van media staan ook niet stil, we versturen ieder jaar steeds grotere bestanden. Om deze ontwikkeling bij te houden is het 4g netwerk bedacht, dit netwerk zal de komende jaren voor een snelle internet connectie moeten zorgen. De mobiele telefoonabonnementen zullen dus ook aangepast worden door de providers

 

Wat is 4g

4g ook wel LTE is een nieuwe techniek. Deze nieuwe techniek zal dit jaar en volgend jaar veel groter worden. Bekende mobiele providers zoals KPN / T-mobile zijn druk bezig om de dekking van 4g te vergroten. Momenteel is in de randstad de 4g verbinding het beste. De 4g verbinding maakt het mogelijk om een downloadsnelheid van 50 Mb per seconden te bereiken, de downloadsnelheid van 3g is ongeveer 7 Mb per seconden en maximaal 14 Mb per seconden. Wij hebben hieronder de voor- en nadelen van 3g en van 4g op een rijtje gezet.

 

Voor- en nadelen van 4g

Het LTE netwerk is een relatief nieuwe techniek, hoewel er veel praktische voordelen zijn er ook nadelen. Hieronder is een vergelijking met de voor- en nadelen bij de telefoon abonnementen.

Voordelen Nadelen
Hoge downloadsnelheid Duurder
Nieuwe techniek Databundel sneller op
De nieuwe standaard Niet beschikbaar op iedere telefoon
Kwaliteitsnetwerk
Goede verbinding in dichtbevolkte gebieden

 

Voor- en nadelen van 3g

Het 3g is een verouderde techniek, toch heeft het nog enkele voordelen

Voordelen Nadelen
Groot bereik in Nederland Lage downloadsnelheid
Geen extra kosten Verouderde techniek
Beter voor de databundel Slecht bereik in dichtbevolkte gebieden

 

Belanghebbenden

Het is nu al zeker dat 4g dominant zal zijn in 2014. Actieve mobiele internetgebruikers zijn vooral blij met de overstap op 4g, hiermee laden webpagina's sneller en zijn er ook meer mogelijkheden met het mobiele internet. Het is ook voordelig als u in dichtbevolkte gebieden werkt, bijvoorbeeld in de buurt van een groot treinstation. De 3g verbinding is op deze plekken relatief zwak, als u beschikt over een 4g verbinding zult u hier geen last van hebben. Het bereik van 4g is groter, er is dus een 4g verbinding mogelijk op plekken waar normaal geen 3g verbinding aanwezig is.

 

Mobiele providers met 4g

Provider Bij welk abonnement
KPN Alle abonnementen
T-mobile Vanaf een 1 GB databundel
Vodafone Vanaf 7 april bij alle internet abonnementen
Telfort 5 euro extra

 

Populaire telefoons met 4g

Niet alle telefoons hebben de benodigde technologie, echter hebben de moderne telefoons van Samsung / Apple en Huawei wel de technologie. Mobiele telefoons die 4g aankunnen hebben ook een speciaal 4g logo bij de telefoon staan.

> Hier vind u meer informatie over de goedkoopste mobiele telefoonabonnementen.