Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Apple en Google staken de juridische strijd

Apple en Google hebben via een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt dat zij hun jarenlange juridische strijd over patenten voor smartphones nu eindelijk zullen staken.Dit hing al een tijdje in de lucht. De bedrijven zullen de rechtszaken tegen elkaar laten vallen en in plaats van tegen elkaar te strijden zullen zij gaan samenwerken bij het hervormen van verschillende patenten. In de overeenkomsten komt niets naar voren over het gebruik van elkaars patenten. Ook heeft deze deal geen betrekking op de juridische patentenstrijd tussen Apple en concurrent Samsung.

De strijd tussen Apple en Google

In Europa en in de Verenigde staten waren er vele rechtszaken tussen Apple en smartphone producenten die Google’s Android software gebruiken. Android werd door Steve Jobs, Apple’s medeoprichter, een gestolen product genoemd. Tussen Apple en Google begon de juridische strijd in 2010 met een beschuldiging van Motorola. Apple zou volgens Motorola patenten op het gebied van 3G internet hebben geschonden. Apple ging hier tegenin met de beschuldiging dat Motorola met een aantal van haar smartphones patenten zou hebben geschonden. De bedrijven zagen uiteindelijk geen geld van elkaar omdat beiden volgens de rechter niet genoeg bewijs hadden.

Verkoop van Motorola

In 2012 werd Google voor 12,5 miljard dollar de eigenaar van Motorola. Google kon Motorola niet terugbrengen naar de top en begin dit jaar verkocht Google Motorola voor 2,91 miljard dollar aan Lenovo, een Chinees technologieconcern. Dit betekende een aanzienlijk verlies voor Google bij de verkoop van Motorola. Wel bleef Google eigenaar van de meeste patenten van Motorola.