Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Mobiele telefoonabonnementen met sneller 4GDe mobiele telefoonabonnementen gaan veranderen, 4G wordt sneller. LTE advanced is per 1 juli bij KPN beschikbaar. Vodafone lanceert de mobiele telefoonabonnementen met LTE advanced in het najaar.

4G en mobiele telefoonabonnementen

LTE wordt ook 4G genoemd in de volksmond. LTE en 4G zijn hetzelfde. 4G is de opvolger van het 3G netwerk dat internet op de smartphone zo populair maakte. Met 3G was het mogelijk muziek te luisteren online, online bestanden te sturen en te gamen. De downloadsnelheid van 3G is echter niks in vergelijking met 4G. De downloadsnelheid van 4G is bijna vier keer zoveel als dat van 3G, de downloadsnelheid van 4G is gemiddeld 50 Mbit/s terwijl 3G gemiddeld rond de 12 Mbit/s is. 4G zal echter ook binnenkort vervangen worden door een betere en snellere variant.

Beheerders van het 4G netwerk

De huidige telefoonabonnement aanbieders die het 4G netwerk beheren zijn Vodafone, T-Mobile en KPN. Deze providers hebben allemaal een eigen 4G netwerk voor de mobiele telefoonabonnementen. KPN heeft momenteel als enige een landelijke 4G dekking. Vodafone heeft bijna een landelijke dekking voor de mobiele telefoonabonnementen. Het is verwacht dat T-Mobile eind 2015 een landelijk dekkend 4G netwerk beschikbaar heeft. Alle drie de providers bieden 4G al wel in de Randstad aan.

Huidige mobiele telefoonabonnementen met 4G

Tegenwoordig zijn meerdere providers actief 4G aan het promoten. De netbeheerders KPN, T-Mobile en Vodafone bieden 4G al een jaar aan. De dochter ondernemingen zoals Hi, Telfort en dergelijke bieden sinds kort pas 4G aan. De dochter ondernemingen van de netbeheerders gebruiken niet een eigen 4G netwerk. Deze providers huren het 4G netwerk bij de hoofdprovider.

De onderstaande providers bieden 4G aan bij nieuwe mobiele telefoonabonnementen.

Wel 4G Wel 4G Wel 4G Wel 4G Wel 4G
Geen 4G Geen 4G Geen 4G Geen 4G Geen 4G

Tele2 heeft de benodigde licenties aangeschaft om een eigen 4G netwerkt te kunnen opzetten. Echter heeft de provider nog geen plannen vrijgegeven wanneer het netwerkt daadwerkelijk benut zal worden.

Het nieuwe LTE advanced netwerk

Zoals 3G in de loop van de jaren verbetert werd gebeurt dit nu ook met het huidige LTE netwerk. Vodafone en KPN werken beiden aan het opzetten van een LTE advanced netwerk. LTE advanced maakt het mogelijk om een downloadsnelheid van 200 Mbit/s aan te bieden bij mobiele telefoonabonnementen. Niet iedere telefoon kan deze technologie optimaal benutten. Momenteel hinten KPN en Vodafone dat de nieuwe iPhone 6 wel optimaal gebruik kan maken van LTE advanced. Naast de iPhone 6 zal de vernieuwde versie van de Samsung Galaxy S5 ook gebruik kunnen maken van LTE advanced. Wanneer deze nieuwe versie van de Galaxy S5 uitkomt is nog niet bekend gemaakt.

KPN en vodafone LTE advanced

Mobiele telefoonabonnementen van KPN en Vodafone

Onlangs werden de bestaande mobiele telefoonabonnementen van KPN aangepast. Bij de instap abonnementen werd de databundel verruimt en de downloadsnelheid verhoogd naar 50 Mbit/s. Het grootste abonnement heeft nu zelfs 1 GB meer in de databundel. KPN zal vanaf 1 juli 2014 LTE advanced gebruiken in de randstad. Vodafone zal in het najaar van 2014 LTE advanced aanbieden bij haar mobiele telefoonabonnementen. Beiden providers houden nog geheim wat de eventuele extra service kosten zullen zijn. Met de komst van LTE advanced en de nieuwe toestellen zullen er nieuwe mobiele telefoonabonnement aanbiedingen verschijnen dit najaar.

De beste mobiele telefoonabonnementen

KPN en Vodafone hebben beiden nog niet vrijgegeven wat de downloadsnelheid en de service kosten worden voor het LTE advanced netwerk. Daarnaast zijn de telefoons die wel gebruik kunnen maken van deze technologie nog niet beschikbaar in Nederland. Het is te verwachten dat de Samsung Galaxy S5 met de benodigde LTE advanced technologie snel verkrijgbaar zal zijn. Hoewel KPN en Vodafone het limiet hebben bereikt in snelheid op het reguliere 4G netwerk kan T-Mobile de snelheid nog verhogen naar 150 Mbit/s. De toestellen die nu ook al 4G gebruiken kunnen deze snelheid van T-mobile wel aan.

> Bekijk de goedkoopste mobiele telefoonabonnementen