Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Samsung Galaxy vlaggenschippen getest De Samsung Galaxy Note 4 zal eind dit jaar uitkomen in Nederland. Om veel geld te besparen is het verstandig het goedkoopste telefoonabonnement te nemen bij dit toestel.

Samsung Galaxy vlaggenschippen getest

We zagen het met vorige generaties van Galaxy vlaggenschepen. Veel gelijke scores ondanks heel verschillende chipsets. Dit jaar zullen de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge voorzien zijn van een Snapdragon 805 of Exynos 5433 SoC en hun AnTuTu scores zijn nagenoeg gelijk.

De Samsung N915L, oftewel Galaxy Note Edge met Exynos, scoorde iets minder dan 48.000 punten, terwijl de Samsung N910S, oftewel de Galaxy Note 4 met Snapdragon, net iets meer dan 48.000 punten kreeg. De benchmark lijkt een te verwaarlozen verschil in multi-core prestaties en RAM snelheid te tonen.

Samsung Galaxy Note 4 en Note Edge

Het multi-core resultaat is interessant, omdat de Exynos 5433 SMP-mogelijkheden heeft, en dus alle acht kernen tegelijk kan draaien, zelfs als ze op een lagere kloksnelheid draaien dan de vier Krait 450 kernen in de Snapdragon 805.

Met vergelijkbare CPU en RAM scores, kan de GPU score niet heel anders zijn - het is Mali-T760 versus Adreno 420, beiden renderen op 1.440 x 2.560 pixels (het gebogen deel van het Edge-scherm wordt niet ondersteund door de benchmark). We willen graag een volle batterij van tests uitvoeren voordat we een conclusie trekken, maar het lijkt niet alsof er enig prestatie verschil tussen de twee modellen (note 4 en Note Edge) en hun twee sub-versies zullen zijn.