Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Telefoonabonnementen vergelijkenKPN heeft momenteel in de vergelijking van telefoonabonnementen het beste abonnement.

Beste telefoonabonnement uit de vergelijking

Als je telefoonabonnementen gaat vergelijken op belkosten heeft KPN het beste abonnement. De maandelijkse kosten van het telefoonabonnement zijn laag bij KPN. Als je al klant bent bij Ziggo is dit het beste telefoonabonnement. Je krijgt 10,- korting als Ziggo klant op je abonnement. Daarnaast worden je gesprekken en internet sessies afgrond op de secondes en kilobytes.

Mobiel internet

Internet op je mobiel heeft voor veel verandering gezorgd bij telefoons. Mede door de opkomst van mobiel internet zijn de schermen van mobiele telefoons groter geworden. Webpagina's bekijken op een klein scherm is onhandig hierdoor hebben smartphones een groter scherm dan de oude telefoons. Je kan met de nieuwste telefoons tegenwoordig ook video's op Youtube bekijken, dit is echter pas populair geworden door het snelle internet. 4G heeft het verschil tussen mobiel internet en het internetten op een computer kleiner gemaakt.

Onbeperkt internet

Doordat je tegenwoordig overal internet voor gebruikt is het verstandig de correcte databundel bij je abonnement te nemen tijdens het vergelijken van telefoonabonnementen. Hieronder is een overzicht van de buitenbundel kosten van de verschillende mobiele providers.

Onbeperkt internet Kosten per MB Belkosten buiten bundel
N.v.t. € 0,25*
2,- per 100 MB** € 0,25*
N.v.t. € 0,23*
€ 0,10 € 0,25
N.v.t € 0,25*
N.v.t € 0,30*
€ 0,25 € 0,30*
€ 0,10 € 0,31*
€ 0,10 € 0,31*
€ 0,017*** € 0,017***

* Niet van toepassing bij een onbeperkt mobiel abonnement.
** Mogelijkheid om te kiezen voor een onbeperkte optie.
*** Buitenbundel tarief verschilt per abonnement. Bij het 1000 Min, MB en SMS abonnement geldt dit tarief.

Youfone heeft momenteel de duurste buitenbundel tarieven voor internet. Dit is belangrijk om rekening mee te houden tijdens telefoonabonnementen vergelijken. De mobiele providers: KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en Telfort verlagen de downloadsnelheid naar 64 kb/s wanneer je alles verbruikt hebt. Voor het meerverbruik hanteren deze mobiele providers geen extra kosten. Providers zoals Youfone, Ben, Simpel en Ziggo doen dit wel. Hierdoor kan je een hoge telefoon rekening krijgen wanneer je veel buiten je bundel op internet gaat.

Hollandsnieuwe is een unieke provider

Hollandsnieuwe is een unieke provider. Bij deze provider heb je geen hoge buitenbundel kosten. Hoe groter het abonnement is des te lager zijn de buitenbundel kosten. Hollandsnieuwe is de enige provider in Nederland die dit doet. Naast een laag buitenbundel tarief heb je vanaf 8 april 2015 geen databundel meer bij Hollandsnieuwe. Je belminuten, SMSjes en MB's worden uit dezelfde bundel gehaald. Stel je hebt een bundel van 1200 Min, MB en SMS bij Hollandsnieuwe. Dan kan je hiermee 400 minuten bellen, 750 MB internetten en 50 SMSjes versturen. Je kan ook 1000 MB internetten en 200 Minuten bellen en geen SMSjes sturen.

Telefoonabonnementen vergelijken op buiten bundelkosten

Hieronder is een vergelijking van telefoonabonnementen met de laagste buiten bundel kosten.

Onbeperkt internet
4G
Downloadsnelheid 225 Mbit/s 100 Mbit/s 14,4 Mbit/s
Databundel 1000 MB 1000 MB 1000 MB
Belminuten 150 120 300
Belkosten kosten € 0,25 € 0,23 € 0,25
Internet kosten N.v.t. N.v.t. € 0,10
Maandelijkse kosten € 20,- € 21,- € 15,-*
Bestel Bestel Bestel

*25,- per maand als je geen Ziggo klant bent.

KPN heeft in de bovenstaande vergelijking van telefoonabonnementen het beste telefoonabonnement. Bij dit abonnement heb je toegang tot het 4G+ netwerk van KPN, hiermee kan je een downloadsnelheid van 225 Mbit/s bereiken. Daarnaast is het reguliere 4G netwerk van KPN overal in Nederland beschikbaar. Bij KPN wordt je downloadsnelheid verlaagt naar 64 kb/s als je je databundel verbruikt hebt. Het is mogelijk een tijdelijke bundel extra aan te schaffen tegen betaling. Bij deze bundel geld je reguliere downloadsnelheid.

Als je klant bent bij Ziggo is dit het beste telefoonabonnement. Je krijgt als klant 10,- korting per maand waardoor het telefoonabonnement goedkoop wordt in vergelijking met andere abonnementen.