Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Goedkoopste telefoonabonnement voor de kleine beller De kleine beller is goedkoper uit met een sim only abonnement dan een telefoonabonnement inclusief telefoon. Nederlanders bellen steeds minder door internetbellen en andere vormen van communicatie.

SIM Only of abonnement?

De meeste Nederlanders zijn kleine bellers, en verbruiken zo'n tweehonderd belminuten in de maand. Het gemiddeld aantal belminuten is de afgelopen jaren gedaald. Door de opkomst van het internetbellen en andere communicatievormen zoals Whatsapp en facebook wordt bellen steeds minder populair. De kwaliteit van internetbellen doet doorgaans niet onder voor dat van bellen via een vaste lijn of mobiel.

De gemiddelde Nederlander gebruikt minder dan 200 belminuten in de maand. In deze categorie zijn er ook een aantal goedkope SIM Only abonnementen verkrijgbaar. Bij een Sim only abonnement ontvangt men enkel een simkaart. Men is zo goedkoper uit omdat de prijs van het toestel niet in de maandelijkse abonnementskosten wordt verwerkt, wat bij abonnementen inclusief telefoon wel het geval is. Op deze kosten wordt nu bespaard. Zeker wanneer de huidige telefoon nog een tijdje mee kan of wanneer men voor een goedkopere smartphone kiest is een SIM Only abonnement een aantrekkelijke optie.

Minder belminuten nodig door internetbellen

Een andere factor die een rol speelt is bellen via internet. Internetbellen is steeds meer in opkomst. Onder andere WhatsApp, Facebook, Viber en Skype maken het tegenwoordig mogelijk om gratis via internet te bellen. Hierdoor kan er worden bespaard op de maandelijkse hoeveelheid verbruikte belminuten. Wel moet rekening worden gehouden met het data verbruik, zeker wanneer men niet met WiFi verbonden is. Het verbruik bij internetbellen verschilt per applicatie. Bellen via Facebook messenger verbruikt de minste data, ongeveer 400KB per minuut. Skype verbruikt al snel zo'n 6MB per minuut. De gemiddelde kosten van internetbellen zijn afhankelijk van het abonnement. De gemiddelde kosten van internetbellen bij een databundel van 200MB per minuut zijn €0,01. Met een databundel van 200MB kan ongeveer 500 minuten worden gebeld. 100 minuten bellen via internet kost €1,-.

Abonnementen voor de kleine beller

Wie op zoek is naar een abonnement met weinig belminuten heeft vaak de keuze uit abonnementen met 50, 100 of 200 belminuten. Tijdens het vergelijken van Sim only abonnementen moet verder nog denken aan de gewenste looptijd, de hoeveelheid SMS berichten en eventueel de maximale bijbetaling aan de telefoon. Maak hiervoor gebruik van de vergelijker voor telefoonabonnementen of de vergelijker voor Sim only abonnementen .