Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Smartphonehoesje bij mobiele telefoonAls je een dure smartphone hebt wil je die natuurlijk mooi houden en er lang gebruik van maken. Veel consumenten zijn dan ook bang dat hun telefoon kapot gaat door val- of waterschade.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de helft van alle consumenten rondloopt met een beschadigd toestel, en dan gaat het niet enkel om een kras op het scherm of de achterkant van het toestel. Veel consumenten blijken een telefoon te gebruiken met een behoorlijke beschadiging.


Uit het onderzoek in de VS kwamen de volgende cijfers naar voren:

  • Vijftig procent van de gebruikers kreeg te maken met krassen op het scherm
  • Een derde van de respondenten had een gebroken of versplinterd scherm
  • Dertig procent van de consumenten meldde dat ze last hadden van waterschade

Telefoon beschermen met een hoesje

Om te voorkomen dat je telefoon beschadigd raakt kun je gebruikmaken van een hoesje. Deze hoesjes of cases zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, variƫrend van een backcase die alleen de achterkant van de telefoon beschermt tot sleeves die als een soort handschoen om je smartphone zitten. Voor wie de beste bescherming wil kan een hoesje zoals die van Otterbox uitkomst bieden. Deze fabrikant laat zich erop voorstaan dat je gerust met je telefoon kunt gooien, met de Otterbox eromheen zal hij daardoor niet beschadigen. Otterbox biedt vooral veel iphone hoesjes aan.

Voorkant van je telefoon beschermen

Sommige varianten van de Otterbox bieden ook bescherming aan de voorkant van je telefoon: het scherm. Het scherm is het meest gevoelig voor beschadiging. Dergelijke cases zijn vaak echter wel duurder. Een goedkoop alternatief voor de bescherming van je scherm is een glazen plaatje dat je op je scherm kunt plakken. Dit soort schermbeschermers zijn bij de meeste telefoonwinkels te koop. Als je telefoon op het scherm valt breekt het glazen plaatje, maar blijft het scherm van je telefoon intact.