Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Mobiele telefoonabonnementen vergelijkenBij het uitzoeken van een nieuw abonnement loont het om de mobiele telefoonabonnementen te vergelijken. De samenstelling van de bundel, de internetsnelheid en de mogelijkheid om 4G te gebruiken met een hogere of lagere snelheid zijn daarbij belangrijke afwegingen. Ook is het slim om na te gaan of je de gekozen bundels tussentijds kunt aanpassen.

Het kiezen van een nieuw mobiel telefoonabonnement

Als je mobiele telefoonabonnementen wilt vergelijken kun je op verschillende aspecten letten. Veel consumenten zullen primair letten op de prijs van een mobiel telefoonabonnement. Wie op dit moment op zoek is naar het goedkoopste mobiele telefoonabonnement zal al snel uitkomen bij Simpel. Deze provider biedt al enige tijd een abonnement aan voor 10 euro per maand, waarbij je onbeperkt kunt bellen en sms'en en 1 GB aan data krijgt. Dit is telefoonabonnement is heel goedkoop, maar zal niet voldoen aan de eisen van iedere gebruiker. Een belangrijk nadeel van Simpel is bijvoorbeeld dat de provider geen 4G aanbiedt.

4G snelheden van mobiele telefoonabonnementen vergelijken

Veel mensen die nu mobiele telefoonabonnementen vergelijken zullen de voorkeur geven aan een provider die 4G aanbiedt. 4G internet wordt inmiddels door de meeste providers aangeboden. Alleen Hollandsnieuwe en Simpel bieden het op dit moment niet aan. Wel zit er een groot verschil in de maximale 4G snelheden. Zo biedt niet elke provider de hoogste maximale internetsnelheid via 4G aan. De maximale snelheid van 225 Mbit/s wordt op dit moment aangeboden door Ziggo, KPN, Vodafone en Tele2. T-Mobile biedt een maximale 4G snelheid aan van 120 Mbit/s en bij Ben kun je een 4G snelheid behalen van maximaal 75 Mbit/s.

Aanpassingsmogelijkheden van een abonnement

Tenslotte is het handig om te bekijken hoeveel data je verbruikt en bij het vergelijken van je nieuwe mobiele telefoonabonnement na te gaan of de provider van je keuze een databundel aanbiedt die groot genoeg is voor je verbruik. Als je verbruik nog wel eens wisselt kan het handig zijn om ook te controleren of je de bundel van je mobiele telefoonabonnement ook tussentijds naar boven of beneden kunt bijstellen. Bij Simpel en KPN kun je je abonnement nadat je het hebt afgesloten alleen naar boven bijstellen. Bij Ben en Youfone kun je bij een tweejarig abonnement alleen de bundel verhogen, terwijl het maandelijks opzegbare abonnement zowel naar boven als naar beneden aan te passen is. Bij Vodafone kun je zowel naar boven als naar beneden bijstellen, maar voor het verlagen van je bundel moet je wel een boete betalen. Bij de overige providers kun je je bundel maandelijks zowel naar boven als naar beneden bijstellen zonder extra kosten.