Ben biedt nu ook 225 Mbit/s internet aan

Hogere 4G snelheid bij BenBen heeft de 4G bundels aangepast, het is vanaf vandaag mogelijk om ook 4G+ te krijgen bij Ben voor 2 euro extra per maand. De prijzen van de overige bundels lijken niet aangepast te zijn.

Nieuwe snelheid Ben

De provider ben heeft een nieuwe 4G bundel geïntroduceerd vandaag. Hiermee is het voor consumenten mogelijk om een downloadsnelheid van 225 Mbit/s te bereiken. Ben blijft echter ook de oude 4G bundel aanbieden. Je kan zelf dus kiezen of je voor 1 euro extra per maand een downloadsnelheid van 75 Mbit/s wil óf voor 2 euro extra per maand een downloadsnelheid van 225 Mbit/s. De mogelijkheid om je snelheid te kiezen is vrij uniek gezien geen enkele andere provider dit aanbiedt. Bij andere providers krijg je vaak altijd toegang tot de maximale downloadsnelheid.

Nadeel van de goedkope 4G bundel

Een groot nadeel van de verandering is dat het een keuze tussen 4G & 4G+ is. Kies je voor de goedkoopste bundel dan krijg je enkel toegang tot het 4G netwerk van T-Mobile, betaal je meer dan krijg je 4G+ volgens de klantenservice van Ben. In het algemeen heb je bij 4G+ een beter bereik, dit komt omdat bij 4G+ je telefoon data verstuurt over meerdere frequenties.

Providers die wij vergelijken