De beste alternatieven voor iPhone en Samsung

Alternatief mobiele telefoon abonnement vergelijkenVoor wie op zoek is naar een alternatief voor de dure Galaxy of iPhone toestellen kan terecht bij Lenovo en LG. De Lenovo P2 is een prima budgettelefoon met extreem lange accuduur en is al beschikbaar voor 10 euro per maand. In de high end klasse is de LG G6 een prima alternatief, het toestel heeft een vanaf prijs van 22,50 euro per maand. Uiteraard beschikken deze toestellen niet over de allerlaatste snufjes, hoewel de G6 het erg ver schopt.

Duopolie van Samsung en Apple

De meeste verkochte smartphones zijn van het merk Samsung en Apple. Helaas kleeft er aan deze toestellen een aardig prijskaartje. Voor wie goedkoper uit wilt zijn rest er bij Apple niets anders dan een oudere variant van de iPhone aan te schaffen. Samsung heeft een breder productassortiment met onder andere de betaalbare A5 en A3. Maar welke keus heb je als consument als je onder deze prijs wilt zitten, of gewoon op zoek bent naar een toestel dat niet van Samsung of Apple is?

Telefoonabonnementen met goedkope alternatieven

Voor wie op zoek is naar een telefoonabonnement met een budget toestel (onder de 250 euro) heeft een aantal keuzes. Twee telefoons die direct in het oog springen zijn de Alcatel OT Pixi 4 en de Lenovo P2. Eerstgenoemde is een echte budgettelefoon en is al beschikbaar met een abonnement vanaf 8 euro per maand. Het toestel beschikt over een groot 5” scherm. Daarnaast heeft het toestel 4G ondersteuning en is het mogelijk om gebruikt te maken van alle Nederlandse providers. Een nadeel van dit toestel is relatief langzame MediaTek processor. Hierdoor zal het toestel niet alle taken even snel afronden en kunnen er soms haperingen optreden.

De Lenovo P2 is het duurdere toestel van de twee maar is nog steeds erg betaalbaar met een vanaf prijs van 10 euro per maand. Ook dit toestel beschikt over een groot beeldscherm van 5,5”. Daarnaast heeft het toestel een dualsim functie waarbij er twee simkaarten tegelijkertijd in de telefoon passen. Erg handig voor wie een zakelijk en privénummer naast elkaar wenst te gebruiken. Voor deze prijs zijn er natuurlijk ook een aantal dingen wegegelaten, zo heeft de Lenovo P2 een wat gedateerd ontwerp met grote randen rondom het scherm.

TelefoonPrijs p/m
Alcatel OT Pixi 4Alcatel OT Pixi 48 euro
Lenovo P2Lenovo P210 euro

Telefoonabonnementen met high end alternatieven

Voor wie op zoek is naar een high end telefoon maar niet direct de hoofdprijs wil betalen biedt de LG G6 een uitstekend alternatief. Het toestel beschikt over een groot scherm van 5.7”. De G6 heeft een fraai design met zeer kleine schermranden. De telefoon heeft een dubbele 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant en is bovendien IP68 waterdicht. De LG G6 is al beschikbaar voor 22,50 p/m. Ter vergelijking het goedkoopste telefoonabonnement met de Samsung Galaxy S8 kost 33 euro p/m met een iPhone 8 is dit maar liefst 42 euro per maand.

TelefoonPrijs p/m
LG G6LG G622,50 euro

Het is goed mogelijk om een Telefoonabonnement af sluiten zonder hierbij te kiezen voor een dure iPhone of Samsung Galaxy. Je moet hierbij wel accepteren dat je toestel niet over de allernieuwste snufjes beschikt. Ben je op zoek naar een budget alternatief dan is de Lenovo P2 de beste keuze. Ben je op zoek naar een betaalbaar high end alternatief kies dan de LG G6.

Providers die wij vergelijken