De telefoons met de beste accuduur

Het is een bekend probleem voor smartphone gebruikers, een lege accu. Om de dag door te komen, is het een kwestie van de smartphone opgeladen houden en het energieniveau in de gaten te houden. Gelukkig zijn er ook telefoons ontworpen die zo lang mogelijk meegaan. Op dit moment is de Lenovo P2 heer en meester op het gebied van accuduur.

Wat bepaalt de accuduur

De accuduur is de tijd dat het kost voor een opgeladen accu om leeg te raken. Hoe lang een accu meegaat, hangt af van de volgende drie factoren:

  1. Accu capaciteit
    Elke accu heeft een capaciteit aangegeven in mAh (Milliampère-uur), hoe hoger de capaciteit is des de meer energie zit in een volle accu.
  2. Energieconsumptie
    Een smartphone heeft allerlei functies die invloed hebben op het energieverbruik. Het begint bij het draaien van het besturingssysteem en alle openstaande apps, ook verbindingen zoals wifi en Bluetooth hebben hier invloed op. De grootste verbruiker van energie is het touchscreen / beeldscherm.
  3. Verbruik
    Verbruik wisselt van gebruiker tot gebruiker. Onder verbruik valt bijvoorbeeld hoe vaak het scherm aan staat of de activiteiten van de gebruiker, zoals muziek luisteren, video’s kijken of apps gebruiken. De gebruiker kan ook energie besparende instellingen toepassen. De helderheid van het beeldscherm lager zetten is hier een voorbeeld van.

De accuduur vergelijken

In de onderstaande tabel worden de accu’s van vier telefoons met beste accu vergeleken. Hierin wordt gekeken naar de capaciteit en hoe lang de totale accuduur is tijdens bepaalde activiteiten.

SmartphoneCapaciteitBellenInternettenVideo’s kijken
Lenovo P25.100 mAh78 uur15,47 uur29,15 uur
Huawei Mate 94.000 mAh30 uur11,58 uur14,03 uur
BlackBerry KEYone3.505mAhN.B.*10,54 uur11,38 uur
Samsung Galaxy A32.350 mAh17 uur12,58 uur18,53 uur

*Niet beschikbaar

Lenovo P2 heeft de beste accu

Het is geen verassing dat de Lenovo P2 is gekozen als beste telefoon met een grote accu in de keuzehulp. De resultaten laten een duidelijk gat zien tussen de Lenovo P2 en de rest van de concurrentie. Alhoewel de P2 een uitblinker is, maakt dat de rest van deze toestellen niet slecht. De Huawei Mate 9, BlackBerry KEYone en de Samsung Galaxy A3 scoren allemaal beter dan de gemiddelde accuduur van 9,5 uur.

Providers die wij vergelijken