Huawei P Smart+ is een geweldige mid-range telefoon

Huawei P Smart PlusDe recent uitgekomen Huawei P Smart Plus is een geweldige mid-range telefoon. De telefoon heeft betere hardware dan meeste high-end toestellen. Tot 18 september kan je bij Tele2 dit toestel met 144 euro korting bestellen.

Verschil tussen P Smart & P Smart Plus

Begin augustus heeft Huawei de P Smart Plus gelanceerd in Nederland. Door de naam van het toestel lijkt het alsof dit het grotere broertje is van de Huawei P Smart. Dit is echter niet helemaal zo. Huawei lanceert deze telefoon onder een andere naam in het buitenland, namelijk de Huawei Nova 3i. Buiten dat de naam anders is in de rest van de wereld, is de Huawei P Smart Plus in elk detail een upgrade.

Specificaties van de Huawei P Smart Plus

De Huawei P Smart Plus is qua prijs te classificeren als een mid-range telefoon. De P Smart Plus kost in Nederland ongeveer 325 euro. Zijn naamgenoot, de Huawei P Smart is een budget telefoon. Deze telefoon kost 188 euro.

Hieronder is een vergelijking tussen de Huawei P Smart Plus en de S9.

Huawei P Smart PlusSamsung Galaxy S9
Scherm6,3″5,8″
Resolutie2340×10802960×1440
ProcessorKirin 710Exynox 9810
Processor snelheid4x 2.2 GHz + 4x 1.7 GHz4x 2.8 GHz + 4x 1.7 GHz
Camera achter16MP + 2 MP12 MP
Camera voor24 MP + 2 MP8 MP
Accu3340 mAh3000 mAh
Android Versie8.18.0
Prijs los325 Euro649 Euro

Zoals hierboven te zien is, bevat de Huawei P Smart Plus zeer goede hardware voor de prijs van het toestel. De Samsung Galaxy S9, een high end telefoon heeft op een aantal vlakken slechtere hardware. Zo heeft de Samsung Galaxy S9 geen dubbele camera voor & achter. Met een dubbele camera kan je foto’s maken met veel diepte. Daarnaast is ook de accu beter dan die van de Samsung Galaxy S9.

Het grootste nadeel van de Huawei P Smart Plus is de resolutie van het scherm. De Huawei telefoon biedt maximaal full HD aan, de Galaxy S9 biedt een scherm met ultra HD aan. Dit verschil zal voor veel mensen moeilijk te merken zijn.

Extra korting bij de Huawei P Smart Plus

Hoewel de Huawei P Smart Plus pas sinds augustus beschikbaar is in Nederland heeft Tele2 de telefoon nu in de aanbieding. Bij Tele2 krijg je 144 euro korting op deze telefoon in combinatie met een telefoonabonnement. Door deze aanbieding is je telefoonabonnement veel goedkoper bij Tele2 dan bij een andere telefoonproviders. Deze aanbieding is geldig tot 18 september.

Providers die wij vergelijken