iPhone en Samsung telefoons het populairst in Nederland

iPhone en Galaxy mobiele telefoon abonnementen zijn de populairstSamsung en Apple zijn de twee meest populaire smartphonemerken in Nederland. Ruim 72 procent van de toestellen die in kwartaal 4 van 2017 in Nederland gebruik waren was er een van Samsung of Apple. De resultaten werden gepubliceerd door Telecompaper.

Ruim 30 procent van alle smartphones is een iPhone

Ruim 30 procent van alle smartphones die in het vierde kwartaal van 2017 in Nederland in gebruik waren was een iPhone. Apple bracht op 15 september de iPhone 8 uit, gevolgd door de iPhone X op 27 Oktober. De populariteit van de iPhone toestellen steeg in dezelfde periode met drie procent. Onderstaand overzicht toont het goedkoopste mobiele telefoonabonnementen voor de iPhone 8. Het overzicht is telkens gebaseerd op een gemiddeld verbruik van minimaal 2 GB data en 100 belminuten.

iPhone 8 goedkoopte mobiele telefoonabonnement voor gemiddeld verbruik.

Abonnement Prijs
iPhone 8
2 GB Data
100 Belminuten
€ 37 p/m

Samsung is marktleider mobiele in telefoon abonnementen

iPhone toestellen zijn zeer populair maar, de toestellen van Samsung zijn in Nederland nog populairder. De meeste smartphones die in Nederland in het vierde kwartaal van 2017 worden gebruikt waren van Samsung. In totaal gaat het om 42% van alle toestellen die in Nederland in gebruik zijn. Samsung bracht op 29 maart 2017 de Samsung Galaxy s8 uit, de Galaxy Note 8 volgde op 15 september 2017. Het allernieuwste toestel van Samsung de Galaxy S9 zal op 25 februari 2018 worden aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Goedkoopste mobiele telefoonabonnement voor gemiddeld gebruik met een Galaxy S8

Abonnement Prijs
galaxy S8
2 GB Data
100 Belminuten
€ 37 p/m

Huawei mobiele telefoon abonnementen op de derde positie

Het Chinese smartphonemerk Huawei wint snel aan populariteit in Nederland. Ongeveer 7% van alle telefoons die in Nederland in gebruik is, is een toestel van Huawei. De Chinese fabrikant staat hiermee op positie drie van de meest gebruikte smartphones in Nederland. De toestellen van Huawei zijn over het algemeen gunstiger geprijsd dan die van Apple en Samsung.

Goedkoopste mobiele telefoonabonnement voor gemiddeld gebruik met een Huawei P10 Lite.

Abonnement Prijs
Huawei P10 Lite
2 GB Data
300 Belminuten
€ 27 p/m
De smartphones van de drie populairste merken in Nederland zijn voor gemiddeld verbruik het goedkoopste bij de providers Tele2 en Vodafone.

Providers die wij vergelijken