Jongeren hebben meer behoefte aan telefoonabonnementen met grote databundels

Jongeren hebben behoefte aan een mobile telefoonaabonnement met meer GB'sDat blijkt uit het onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van provider Tele2. 66 procent van de jongeren verwacht echter dat de toegang tot onbeperkt mobiel internet kostbaar is. vergelijkend onderzoek laat zien dat dit niet per definitie waar is. Het goedkoopste abonnement met onbeperkt internet van Tele2 kost 25 euro per maand. Dit is bijvoorbeeld goedkoper dan de 20 en 25 GB abonnementen die KPN en Vodafone aanbieden.

meeste mobiele data wordt verbruikt tijden het reizen

Zes op de tien Nederlanders gebruiken mobiele data vooral gedurende het reizen met het openbaar vervoer. Thuisgebruik van mobiele data is aanzienlijk minder, een derde van de Nederlanders gebruikt mobiele data ook thuis. De mobiele databundel wordt volgens het onderzoek het meeste gebruikt voor het lezen en verzenden van e-mails en het gebruiken van praktische apps zoals Buienradar en mobiel bankieren.

Verschil in dataverbruik tussen man en vrouw

Het onderzoek brengt ook de verschillen tussen mannen en vrouwen in kaart betreft het gebruikt van mobiel internet. Zo bekijken mannen vaker nieuwssites en kijken ze ook vaker naar video’s dan vrouwen. Vrouwen maken juist weer vaker gebruikt van sociale media (64% vs 55%). Jongeren zijn juist weer op zoek naar steeds grotere databundels.

Mobiele telefoonabonnementen met grote databundels

Tegenwoordig bieden alle providers ten minste één telefoonabonnement aan met een grote databundel.. Echter zijn er grote verschillen als het gaat om de prijs, downloadsnelheid en het aantal GB’s. In onderstaande overzicht zijn de vijf grootste databundels die momenteel beschikbaar zijn opgenomen.

Databundel Snelheid Prijs p/m
Onbeperkt 225 Mbit/s 25 euro
Onbeperkt FUP 256 Mbit/s 26 euro
Onbeperkt 300 Mbit/s 35 euro
25 GB 225 Mbit/s 35 euro
20 GB 225 Mbit/s 36 euro

Tele2, Youfone en T-Mobile bieden ieder een abonnement met een onbeperkte databundel aan. Maar de voorwaarden van deze abonnementen verschillen per provider. Bij T-Mobile en Tele2 mag er 50GB aan data per dag worden verbruikt, bij het abonnement van Youfone is dit 15 GB per maand. Verbruik je bij Youfone meer dan 15 GB in een maand dan wordt de snelheid verlaagd naar 64 kbit/s. Dit is genoeg om berichten te verzenden en te ontvangen maar niet genoeg voor het bezoeken van websites of het bekijken van filmpjes.

KPN en Vodafone bieden databundels aan van respectievelijk 25 en 20 GB. Ben je door je databundel heen dan geldt voor beide providers dat de internetsnelheid wordt verlaagd naar 64 kbit/s. Deze voorwaarden komen overeen met het onbeperkt FUP abonnement van Youfone.

Goedkoopste telefoonabonnement met een grote databundel

Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de jongeren verwacht dat de toegang tot onbeperkt mobiel internet kostbaar is. Bovenstaande vergelijking laat zien dat dit niet zo hoeft te zijn. Een onbeperkt internet abonnement bij Tele2 met een prijs van 25 euro per maand is bijvoorbeeld goedkoper dan 20- en 25 GB abonnementen van Vodafone en KPN.

Providers die wij vergelijken