Mobiele telefoons voor 2013

De ontwikkelingen in de markt van mobiele telefoons gaan razendsnel. In 2013 verschijnen veel nieuwe mobiele telefoons op de markt. Hieronder een overzicht van de mobiele telefoons voor 2013.

Apple

Op de eerste plaats is Steve Jobs, de grondlegger van Apple, in 2011 overleden waardoor doemdenkers de ondergang van Apple hadden aangekondigd. In 2012 is het aantal verkopen van Apple niet gedaald ten opzichte van 2011. Als Apple ten onder zou gaan is dat voor de hele mobiele telefonie markt een slechte ontwikkeling. Apple zorgt voor concurrentie in de ontwikkelingen van nieuwe technologie voor mobiele telefoons. Zonder Apple zullen mobiele telefoons minder snel verbeteren dan nu het geval is. De verwachting is dat Apple in 2013 met een opvolger voor de iPhone 5 komt.

Samsung

Samsung heeft in 2012 laten zien marktleider te zijn in mobiele telefoons. De omzet en winst van Samsung’s mobiele divisie stijgen enorm. Het marktaandeel van Samsung bereikt elk kwartaal opnieuw een recordhoogte. Samsung scoort in 2012 goed met de Galaxy S III en Note II. Deze mobiele telefoons zijn de grondslag voor een grote groei in omzet en winst in het laatste kwartaal van 2012. In 2013 komt Samsung met nieuwe mobiele telefoons op de markt. Op de eerste plaats komt in april de Galaxy S IV. De verwachting van de Galaxy S IV is dat dit de beste mobiele telefoons van 2013 wordt. De Galaxy S IV heeft een onbreekbaar scherm en net als de Note II een stylus-pen. Daarnaast komt Samsung met een mobiele telefoons met windows als besturingssysteem: Windows Phone Ativ S. Deze mobiele telefoon gaat de concurrentie aan met bestaande telefoons met windows als besturingssysteem zoals de Nokia Lumia 920.

Nokia

Bij Nokia is het al een paar jaar de trend dat ze steeds meer terrein verliezen in de mobiele telefonie markt. In 2012 is dit ook het geval geweest. Telefoons met Symbian als besturingssysteem werden gedurende 2012 steeds minder verkocht. Begin 2013 heeft Nokia aangekondigd om volledig te stoppen met het verkopen van mobiele telefoons met Symbian als besturingssysteem. Symbian is overkocht door Accenture en Symbian telefoons zullen onderhouden worden tot 2016. Nokia richt zich nu volledig op mobiele telefoons met windows als besturingssysteem. In 2012 is het aantal verkopen van Lumia telefoons licht gestegen. Nokia heeft in het laatste kwartaal van 2012 sinds lange tijd weer een winst gepubliceerd.

Blackberry

Ook bij Blackberry gaat het al jaren minder goed. De mobiele telefoons van Blackberry, die voornamelijk voor de zakelijke markt bedoeld zijn, worden minder verkocht. Het probleem is dat de zakelijke markt meer interesse toont in de mobiele telefoons met grotere schermen zoals de iPhone 5, Galaxy S III en Galaxy Note II. In 2013 komt Blackberry met een nieuwe serie mobiele telefoons, de 10 serie. De beste mobiele telefoon van Blackberry in 2013 zal de Z10 worden. De verwachtingen van deze mobiele telefoon zijn niet al te hoog door de aanhoudende slechte cijfers van Blackberry.

 

Providers die wij vergelijken