Nieuwe iPhone X 27 oktober beschikbaar

iPhone X vrijdag beschikbaarVanaf vrijdag 27 oktober 2017 kan je de nieuwe iPhone X bestellen. Deze iPhone is het laatste model dat beschikbaar komt dit jaar naast de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus.

Nieuwe iPhone X nu te bestellen

De nieuwe iPhone X is vanaf 27 oktober beschikbaar in Nederland. Je kan de iPhone X bestellen bij alle grote mobiele providers zoals KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. De iPhone X heeft een 5,8 Inch scherm, opmerkelijk is dat de iPhone X een vrij groot scherm oppervlakte heeft. De relatieve schermgrootte van de iPhone X is 80,9%.

Het verschil tussen de iPhone 8 en de iPhone X zijn de sensors. De iPhone 8 maakt gebruik van een vingerafdrukscanner om te ontgrendelen terwijl de iPhone X gebruik maakt van een gezichtsscanner. Toch zit er behalve de prijs weinig verschil tussen de iPhone 8 en de iPhone X. Beide maken gebruik van een 12 MP camera en een A11 Hexa-Core chip.

Concurrent van de iPhone

Het meest opvallende aspect van de iPhone X is de relatieve schermgrootte, echter is dit het beste op de huidige smartphone markt. Met relatieve schermgrootte wordt aangegeven hoeveel procent van het oppervlakte van het toestel het scherm is. De Samsung Galaxy S8, heeft hetzelfde schermformaat van 5,8″ maar deze telefoon heeft een relatieve schermgrootte van 84,2%.

iPhone X Samsung Galaxy S8
Schermformaat 5,8″ 5,8″
Relatieve schermgrootte 80,9% 84,2%
Camera 12 MP 12 MP
Processor Hexa-Core (6 Cores) Octa-Core (8 cores)

Zoals in de vergelijking duidelijk is, zijn de iPhone X en de Samsung Galaxy S8 bijna hetzelfde in specificaties. De Samsung Galaxy S8 heeft een chip met meer core’s, maar dat heeft vaak niet te veel invloed in de prestatie van de telefoon. Apple maakt gebruik van het iOS besturingssysteem wat speciaal gemaakt is voor de iPhone. De Samsung Galaxy maakt gebruik van Android wat juist ontworpen is om op meerdere telefoons te kunnen functioneren. Zowel de iPhone X als de Samsung Galaxy S8 kunnen foto’s maken van 12 Megapixels en kunnen in 4K filmen, waardoor beide telefoons hier even goed in zijn.

iPhone X duur

AppleDe iPhone X is prijzig in vergelijking met de Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8. Hierdoor is het verstandig om als je voor specificaties kiest een Samsung Galaxy S8 te kiezen of een iPhone 8 omdat dit goedkoper is. De iPhone X ziet er echter design technisch beter uit, de iPhone X is mooi afgewerkt. Een abonnement met de nieuwe iPhone X zal duurder zijn dan een abonnement met de iPhone 8 of de Samsung Galaxy S8.

Providers die wij vergelijken