Telefoon abonnementen vergelijken

Als je kiest voor een telefoonabonnement is het belangrijk tijdens het vergelijken rekening te houden met jouw verbruik voor de komende 2 jaar. Als je voor het eerst overstapt naar een telefoon met 4G dan zal je verbruik waarschijnlijk een stuk hoger zijn dan voorheen. Doordat 4G sneller is dan 3G en websites daardoor betere kwaliteit foto’s en video’s inladen stijgt je verbruik. Alle nieuwe telefoons kunnen minimaal 2 jaar mee, je hoeft dus niet verplicht een high-end model aan te schaffen.
Tijdens het vergelijken van de telefoonabonnementen kan je kiezen om je verbruik in te vullen zodat je een passend abonnement kan vinden. Hoewel de meeste providers ongeveer dezelfde abonnementen aanbieden, kan er verschil in kwaliteit zitten. De provider KPN biedt bijvoorbeeld 24/7 klantenservice aan. T-Mobile heeft een downloadsnelheid van 300 Mbit/s, elke provider biedt andere voordelen.

Onze drie garanties

Wij proberen altijd de goedkoopste abonnementen te vinden, alle telefoons te vergelijken en consumenten van het beste advies te voorzien

Hoe werkt overstappen?

Stap 1 Vergelijken
Stap 2 Bestellen
Stap 3 Gebruiken

Stap 1: Vergelijk de verschillende telefoon abonnementen

Overstappen is simpel omdat de provider het meeste werk doet. Het is aan jou om een abonnement te kiezen die bij je past.

Hoe kies ik een passend abonnement?

Je kan hierbij gebruik maken van een vergelijker die het goedkoopste abonnement vindt dat bij jouw verbruik past. Naast het verbruik is het ook belangrijk om te weten of je een telefoon bij je abonnement wilt nemen.

Stap 2: Bestel je abonnement

Nadat je weet welk abonnement je wilt nemen moet je jouw gegevens invullen bij de provider. Als je jouw huidige nummer wilt behouden moet je ook het nummer van je simkaart noteren, dit kan je op de simkaart zelf vinden. Nadat je alle gegevens ingevuld hebt op de website van de provider starten ze met het overstap traject.

Moet ik nog wat doen?

De provider neemt contact op met je oude provider en regelt het overstappen, je hoeft dus zelf niks te doen. Uiteindelijk krijg je een email of brief dat het gelukt is. Dit duurt 5 tot 10 werkdagen. Je abonnement gaat pas in als het verhuizen van je nummer gelukt is, je zal dus niet je nummer kwijtraken.

Stap 3: Gebruik het nieuwe abonnement

Je ontvangt van de provider een nieuwe simkaart, deze simkaart moet je in je telefoon plaatsen zodat je gebruik kan maken van je nieuwe abonnement.

Wanneer krijg ik mijn oude nummer?

De provider zorgt ervoor dat als je nummer is overgezet deze automatisch gekoppelt is aan je nieuwe simkaart, je bent dus nooit onbereikbaar!

Vraag & Antwoord

Wat is 4G?
Krijg ik een BKR registratie bij een nieuw abonnement?
Verschil tussen sim only en een telefoon met abonnement
Wat is het goedkoopste abonnement?
Bestaan er ook abonnementen zonder een limiet?
Is nummerbehoud gratis?

Providers die wij vergelijken