Verschil tussen de iPhone 11 en iPhone 12

Verschil tussen de iPhone 11 en iPhone 12 Ben je aan het overwegen om de volgende generatie iPhone te halen? Of blijf je bij de oudere generatie iPhone. In dit artikel zijn de verschillen van Apple’s iPhone 11 en iPhone 12 te zien.

Design door de generaties heen

Het is niet te ontkennen dat beide generaties van de iPhones een fenomenaal ontwerp hebben. Apple bepaald met het ontwerp van de iPhones vaak de design trends voor de komende jaren. Je zag dat ná de iPhone met de eerste notch iedere telefoon dit ging gebruiken. Beide gebruiken de beste materialen waardoor de telefoon stevig en licht aanvoelt. De iPhone maakt gebruik van aluminium en glas, dit geeft de telefoon een luxe uitstraling. Maar wat is nou het eigenlijk het verschil in design tussen de iPhone 11 en iPhone 12?

Apple’s nieuwe glas laag en model

Dit jaar is de iPhone 12 de eerste telefoon op de markt die een Ceramic Shield bevat. Dit is een dun laagje extra sterk glas wat de telefoon vier keer valbestendiger maakt. Het zou vast niet lang duren voordat Apple’s concurrenten ook de Ceramic Shield gaan gebruiken. Naast het nieuwe scherm van de iPhone heeft Apple ook besloten om een model toe te voegen aan de voorgaande drie modellen, namelijk de iPhone 12 Mini. Deze telefoon is gebruiksvriendelijker door zijn kleinere 5,4 inch formaat.

Verbeterde specificaties in de iPhone

De iPhone 11 en iPhone 12 hebben beide uitstekende specificaties, echter is de iPhone 12 qua specificaties een duidelijke winnaar. De iPhone 12 gebruikt een A14 Bionic-Processor in tegenstelling tot iPhone 11 zijn A13 Bionic-Processor, volgens Apple is de processor 50 procent krachtiger dan elke andere telefoon processor. Ook is de batterij wat beter van de iPhone 12 de batterij langer mee op één lading. De iPhone 12 gaat tot zo’n 18 uur mee, en de iPhone 11 zo’n 17 uur. Naast de accu hebben beide iPhones een riante opslagcapaciteit van 64GB, is dit niet genoeg? Dan is er altijd keuze voor 128GB of 256GB. Ook ondersteunt de iPhone 12 5G netwerk, dit houd in dat je veel sneller kan internetten met je telefoon al is dat afhankelijk van je provider. Met de iPhone 12 ben je dus klaar voor de toekomst.

Mooiere foto’s in het donker

De iPhone 11 en iPhone 12 beschikken over dezelfde 12MP camera. Er is één voordeel aan de camera van de iPhone 12, de iPhone 12 heeft een groter diafragma van 1.6/f ten opzicht van 1.8/f bij de iPhone 11. Dit betekent dat je in het donker mooiere foto’s maakt.

Welke telefoons is beter?

Niet alleen heeft de iPhone 12 een sterk en strak ontwerp, ook het scherm is beter en de hardware krachtiger. Wil je klaar zijn voor de toekomst met een mooi, krachtige telefoon en wil je genieten van de snelheden van 5G? Dan is de iPhone 12 zeker een aanrader! Anders kan je altijd de iPhone 11 overwegen. Deze telefoon is ook een goede keuze als je voor iets minder een mooie, snelle iPhone wilt.

Providers die wij vergelijken